Meniu

„VISI PO VIENA SAULE“ – SPORTO PROJEKTAS SKATINA SOLIDARUMĄ IR SUPRATIMĄ APIE NEGALIĄ

Sporto projekto „JUDĖK. SUŽINOK. ATRASK“ veiklų ciklas „Visi po viena saule“, kuris buvo skirtas skatinti supratimą ir solidarumą tarp žmonių su negalia ir jų bendraminčių.

Projekto veiklų ciklas įtraukė įvairias įdomias ir švietimas praturtinančias veiklas. Viena iš pagrindinių veiklų buvo rytinės mankštos, kuriomis dalyvavo tiek projektui priskirti vaikai, tiek ir Kelmės specialiosios ugdymo mokyklos mokiniai su negalia. Bendras dalyvavimas šioje veikloje skatino ne tik fizinę, bet ir socialinę sąveiką tarp dalyvių, įgalindamas juos suprasti vieni kitus nepriklausomai nuo fizinės būklės. Tokios tiesioginės patirties svarba ugdo supratimą ir didina toleranciją.

Kitas svarbus veiklos elementas buvo filmukų apie negalią žiūrėjimas, kuris suteikė galimybę vaikams susipažinti su įvairiomis negalios formomis ir suprasti, kaip tai veikia žmonių gyvenimus. Ši veikla ne tik suteikė žinių, bet ir skatino ugdymąsi iš empatijos pozicijos, įgalindama vaikus suprasti, kokie iššūkiai gali kilti žmonėms su negalia.

Ekskursijos į Kelmės aklųjų ir silpnaregių centrą buvo dar viena iš projekto veiklų. Dalyviai turėjo galimybę išbandyti neįgaliems pritaikytas priemones ir įrangą, taip pat tiesiogiai bendrauti su negalia gyvenančiais žmonėmis. Susitikimas su gestų kalbos vertėja prisidėjo prie bendravimo įvairovės supratimo ir atverčia duris į geresnį bendradarbiavimą su neįgaliųjų bendruomenėmis.

Projekto kulminacija buvo sportinių rungčių organizavimas Kelmės Sporto centre su projekto partneriais. Dalyvavimas sportinėse veiklose, pritaikytose neįgaliems, leido vaikams praktiškai išbandyti, kaip sportas gali būti prieinamas ir įdomus žmonėms su negalia. Be to, tai leido vaikams pažinti parolimpinių olimpiadų svarbą ir įkvėpti norą dalyvauti sportinėse veiklose, nepaisant fizinės būklės.

Šis veiklų ciklas turėjo daugybę teigiamų pasekmių. Vaikai ne tik ugdė empatiją ir supratimą apie negalią, bet ir įgijo praktinių įgūdžių bendraujant su neįgaliaisiais. Projektas skatina įvairovę, toleranciją ir bendradarbiavimą, prisidedantį prie visuomenės integracijos ir vienybės. „Visi po viena saule“ ne tik skatina sąmoningumą apie negalią, bet ir rodo, kad sportas gali būti universalus ir prieinamas visiems, nepaisant fizinės būklės.

Projektas „JUDĖK. SUŽINOK. ATRASK“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

filmuko nuoroda

https://www.youtube.com/watch?v=ekBj5ozq_Mg


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems