Meniu

Dalyvavome tarptautiniame projekte „Kartu paskaitykim knygelę“

Šių metų sausio 16-23 dienomis Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis organizavo ir įgyvendino tarptautinį skaitymo skatinimo projektą „Kartu paskaitykim knygelę“, kuriame dalyvavo net 1255 mokytojai ir dešimtkart daugiau mokinių!

Projekto tikslas – skatinti šalies ir užsienio lietuvių vaikų skaitymą bei domėjimąsi lietuvių rašytojos Evelinos Daciūtės kūryba, ugdyti kūrybiškumo ir komunikavimo kompetencijas.

Projekto dalyviai – šalies bei užsienio lietuvių ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikai bei pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojai.

Projekto vykdymo savaitę mūsų įstaigos ugdytiniai rašytojos knygas skaitė KITAIP – žaismingai ir kūrybiškai. Priešmokyklinio ugdymo grupės „Boružiukai“ ugdytiniai vartė, klausėsi bei patys bandė skaityti eilėraščių knygelę „Paslapčiausia paslaptis“. Priešmokyklinukai svarstė, kokius gyvūnus norėtų matyti ir laikyti grupėje. Juos lipdė, piešė, užrašė. Visi nusprendė, kad tinkamiausios – gyvalazdės. Išduosiu paslaptį, grupėje senokai auginame gyvalazdes ir vaikai jas prižiūri.

Ikimokyklinio ugdymo grupės „Skruzdėliukai“ vaikai, perskaitę eilėraštį „Kažkur“, ne tik Kažkuriukus gamino iš sūrios tešlos, bet ir jiems namelius pastatė! Perskaitę knygelę „Laimė yra lapė“, vaikai atliko eksperimentą „Oranžinė spalva“, tyrinėjo lapės kailį pro mikroskopą, kūrė animaciją, lankstė „knygiuką“.

Ikimokyklinio ugdymo grupės „Kačiukai“ vaikai vaidino dramblių kelionę, kurioje naudojo savo sukurtus drambliukus. „Zuikučių“ grupės vaikai Kažkuriukus lipdė iš plastilino. ,,Bitutės“ grupės vaikai susipažino nuostabiomis E. Daciūtės knygelėm ,,Lapė yra laimė“, ,,Geriausia gimtadienio dovana“, ,,Ševeliūra“.

Ikimokyklinio ugdymo ir dienos socialinės globos grupių vaikai keliavo į Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešąją biblioteką, kurioje klausėsi Evelinos Daciūtės kūrybos bei žaismingais būdais įtvirtino jos kūrinius: keliavo su drambliais, eksperimentavo su šešėliais, tyrinėjo ir apgyvendino dramblius dykumoje ir džiunglėse. Ikimokyklinio ugdymo ir dienos socialinės globos grupės neįgaliems vaikams „Lašiukai“ ugdytiniai klausėsi eilėraštuko „Lietus“, įvairiomis piešimo technikomis vaizdavo lietų.

Priešmokyklinio ugdymo grupės „Žiogeliai“ vaikai netikėtai sulaukė skambučio į duris. Už durų rado patogiai įsitaisiusius meškius ir laišką. Perskaitę laišką, atidžiai klausėsi meškių istorijos, susipažino su jais, aptarė emocijas, bandė jas pavaizduoti. Su ponu Albertu vaišinosi skaniais sausainiais, gėrė medumi gardintą vaisinę arbatą ir kalbėjosi apie jų laukiančią mokyklą. Priešmokyklinukai susipažino su Alberto išsaugotomis mokyklos taisyklėmis, jas aptarė. Na, o vėliau visi piešė meškį, jį nuspalvino ir animavo. Kiek džiaugsmo buvo!

Ikimokyklinio ugdymo grupės „Meškučiai“ ugdytiniai kartu su socialine pedagoge Jurgita Cikanavičiene pasinėrė į E. Daciūtės knygelės ,,Ševeliūra“ skaitymą. Pasiklausius knygos personažų istorijos teko patiems išbandyti, ką reiškia turėti tokią ševeliūrą (matavomės perukus). Vaikai patyrė ne tik malonių emocijų, bet ir šilumos pojūtį, kuris leido suprasti, kaip jautėsi knygelės veikėjai turėdami tokią ševeliūrą. Praktinės veiklos metu vaikai suko garbanas ir kiekvienas susikūrė savo ševeliūrą. Meškučių“ grupės ugdytinius aplankė Meškinas, su kuriuo kartu vaikai skaitė E. Daciūtės knygą „Meškiai eina į mokyklą“.

Projektą antrus metus inicijuoja ir koordinuoja Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio logopedė,  specialioji pedagogė Gilija Gajauskienė. Projekto partneriai – Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka, Kelmės švietimo pagalbos tarnyba, Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius.

Smagu, kai puikios knygos ir šaunus projektas sutelkė šalies vaikus ir mokytojus skaityti knygas.

NUOŠIRDŽIAI DĖKOJAME projekto iniciatorei ir organizatorei, Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio logopedei, specialiajai pedagogei Gilijai Gajauskienei už vaikų kūrybiškumo ir komunikavimo kompetencijų ugdymą.


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems