Meniu

Išmok saugiai elgtis vandenyje

 

 

 

 

Įgyvendindami Sporto rėmimo fondo finansuojamą projektą „JUDĖK! SUŽINOK! ATRASK“, š.m. lapkričio mėnesį vedėme veiklų ciklą „Išmok saugiai plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“.

Įtvirtinant saugaus elgesio taisykles, kaip elgtis prie vandens telkinių, kaip elgtis plaukimo baseinuose bei į visus rūpimus klausimus atsakė Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnioji specialistė Inga Baltrušaitienė. O Kelmės visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jonė Juškė pravedė visos savaitės mankštų ciklą panaudojant sportinį inventorių (fitneso lazdas, paplūdimio kamuolius). Pamokė ir pademonstravo kokias apsaugos priemones reikalinga dėvėti maudymosi metu, kaip elgtis plaukimo baseinuose, aptarė kokią naudą žmogaus organizmui turi plaukimas.

STEAM veiklų „Vanduo-gyvybės šaltinis“ metu, vaikai sužinojo iš kur atsiranda vanduo, kaip susiformuoja lietus ir sniegas. Ugdytiniai atliko įvairius eksperimentus su vandeniu, tyrinėjo užteršto vandens ir ištirpusio sniego nuosėdas skaitmeniniu mikroskopu. Tyrinėdami ugdytiniai sužinojo, koks svarbus yra vanduo žmogaus gyvybei, augalams  ir kas atsitiktų žemei, jeigu pristigtume vandens. Įgyvendinant šią veiklą vaikai suprato, kad gamta padovanojo mums stebuklą – vandenį, kurį privalome tausoti ir saugoti kiekvieną diena.

Taip STEAM  veiklos su vandeniu  ne tik suteikė   džiugių emocijų, bet ir skatino STEAM mokymąsi (mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos).

Kad žinios taptų įgūdžiais, priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai, lydimi mokytojų bei specialistų vyko į Šiaulių  plaukimo baseiną „Delfinas“. Tai buvo kupina geros nuotaikos ir nepamirštamų įspūdžių diena! Jos metu vaikai mokėsi pagrindinių plaukimo įgūdžių – teisingo kvėpavimo, tinkamo atsispyrimo nuo dugno, judesių koordinavimo bei pusiausvyros išlaikymo, išbandė pagalbines plaukimo priemones.

Šia, projekte numatyta veikla, įtraukdami dienos socialinės globos grupių neįgalius vaikus bei projekto socialinius partnerius, siekiame ugdyti vaikų poreikį būti fiziškai aktyvesniems, suteikti žinių apie saugų elgesį vandenyje, plaukimo baseinuose bei prie vandens. Projekto dėka, priešmokyklinio amžiaus vaikai įgis pradinių plaukimo įgūdžių bei susipažins su plaukimo būdais. Taip ugdymo procesas taps įdomesnis, patrauklesnis bei įvairesnis.

2022–2025 m. projektas „JUDĖK! SUŽINOK! ATRASK!finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis.

Daiva Pocevičienė, projekto administratorė

 


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems