Meniu

Ugdome vaikų saugaus elgesio įgūdžius

Saugaus elgesio įgūdžiai, įgyti vaikystėje, formuoja vaikų nuostatą būti atsakingiems ne tik už savo, bet ir už kitų saugumą ateityje. Siekiant daugiau dėmesio skirti saugaus vaikų elgesio praktinių žinių ir įgūdžių formavimui, nuostatų nuolat stebėti ir vertinti besikeičiančią aplinką, suvokti kylančius pavojus, jų priežastis ir pasekmes, pagarbos gyvybei ir sveikatai, atsakomybės formavimui, Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio priešmokyklinio amžiaus vaikams organizuota edukacinė išvyka į Kelmės rajono policijos komisariatą.

Bendruomenės pareigūnė A. Staševičienė vaikams papasakojo apie savo tarnybą, parodė patalpas, policijos tarnybinius automobilius bei juose esančią įrangą. Priešmokyklinukai turėjo galimybę įlipti automobilių vidų, pakalbėti per raciją, įjungti sireną. Vaikus labai sudomino miesto stebėjimas per vaizdo kameras,

Išvykos metu ugdytiniai prisiminė saugaus eismo taisykles, mokėsi kaip saugiai pereiti gatvę, žiūrėjo prevencinio pobūdžio filmukus. Priešmokyklinukai sužinojo, kokie pavojai tyko gatvėje, įtvirtino Kelių eismo taisyklių sąvokas, prisiminė šviesoforo signalų reikšmes, sužinojo, kaip apsisaugoti tamsiuoju paros metu ir kodėl reikalingi atšvaitai.

Ši išvyka – puiki galimybė priešmokyklinio amžiaus vaikams ugdytis eismo dalyvių kompetenciją bei atsakomybę už savo elgesį kelyje. Vaikai džiaugėsi sulaukę ir dovanų – kiekvienas išvykos dalyvis gavo po atšvaitą. Lydimi gerų emocijų  ir daug sužinoję, ugdytiniai  grįžo į darželį.

 

 


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems