Meniu

Įgyvendiname šviečiamąją gyvulininkystės programą „AUGINK, RŪPINKIS, MYLĖK”

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio ikimokyklinio ugdymo grupių „Bitutės“, „Varliukai“ bei dienos socialinės globos grupės neįgaliems vaikams „Spinduliukai“ ugdytiniai dalyvauja Žemės ūkio ministerijos  ir VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros organizuojamoje Šviečiamosios  gyvulininkystės programoje, kurios tikslas – skatinti vaikų  susidomėjimą gyvulininkyste. Įgyvendinant programą vaikai  supažindinami su visomis Lietuvoje paplitusiomis tradicinėmis gyvulininkystės šakomis: pienine ir mėsine galvijininkyste, kiaulininkyste, paukštininkyste, arklininkyste, avininkyste, ožkininkyste, kailine žvėrininkyste, triušininkyste ir bitininkyste, jų produktais.

Kad geriau pažinti žirgus, programos dalyviai vyko į Kurtuvėnų žirgyną, bei „Ponių terasą”. Vaikus pasitikusios gidės papasakojo apie žirgų kasdienybę: kur žirgai ganosi, kur ilsisi ir kaip jie bendrauja tarpusavyje, kokios procedūros atliekamos balnojant žirgus ir prieš vedant juos į gardelius, kuo jie maitinasi ir kuo naudingi žmogui. Po edukacinio užsiėmimo, lydint instruktorei, vaikai galėjo pajodinėti žirgais ir poniu Hermiu.

Pasaulinei bičių dienai paminėti įstaigoje organizuota STEAM veikla „Apie medų ir bites”. Ugdytiniai apžiūrėjo kaip atrodo bitė, tyrinėjo jos kūno sandarą, susipažino su bičių gyvenimu, jų teikiama nauda, išsiaiškino, kur bitės laiko medų, įgijo žinių apie bitininko darbo specifiką, išbandė bitininko darbo įrankius: dūminę, kaltą. Sužinojo, kad bitės ne tik naudingos savo produktais, bet ir padeda žmogui išgyventi.

Šviečiamąją gyvulininkystės programą įgyvendina Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija kartu su VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra. Programa įgyvendinama iš valstybės biudžeto lėšų.

 


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems