Meniu

RESPUBLIKINĖ KONFERENCIJA „UGDYMAS ŠIANDIEN: ĮVAIROVĖ IR KINTANTYS KONTEKSTAI“

Balandžio 11 dieną Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelyje-darželyje įvyko respublikinė konferencija „Ugdymas šiandien: įvairovė ir kintantys kontekstai“. Į svečius atvyko dalyviai iš Klaipėdos, Šilutės, Šiaulių, Mažeikių bei Kelmės r. ikimokyklinių ugdymo įstaigų.

Konferencijos idėja – aptarti, kaip galime prisitaikyti prie įvairovės ir efektyviai atlikti švietimo misiją. Renginys suvienijo  ikimokyklinių ugdymo įstaigų mokytojus, švietimo pagalbos specialistus, neformaliojo ugdymo mokytojų bendruomenę, kurie noriai dalinosi geriausiomis praktikomis bei iššūkiais, su kuriais susiduria šiuolaikinis ugdymo sektorius.

Pranešimų įvairovė palietė visas konferencij os temas: įvairovę šiuolaikinio ugdymo ir švietimo kontekste; įvairovės ir įtraukties skatinimą; šiuolaikinių technologijų taikymą ugdant įvairių gebėjimų vaikus; pozityvaus elgesio palaikymo strategijas; kūrybiškumo bei inovacijų skatinimą ir kt.

Konferencijos dalyviai nuo pirmųjų minučių buvo įtraukti į aktyvų veiksmą: su priešmokyklinio ugdymo grupės „Boružiukai“ ugdytiniais bei mokytoja S. Šliožiene sušoko liaudies šokį. Kelmės A. Lipeikos menų mokyklos mokytojo A. Sutkaus veikloje pajuto, kaip aktyvi muzika keičia ugdymo atmosferą. Vyravo ne tik veiksmas, bet ir pozityvios emocijos. Praktinės veiklos sekcijose dalyviai praktiškai atliko įvairias veiklas pagal Antoine de Saint-Exupery knygą „Mažasis princas“, kurios buvo orientuotos į sensorinę integraciją, STEAM bei teatrą ir šokį. Veiklas vedė mūsų įstaigos socialinė pedagogė Jurgita, logopedė ir specialioji pedagogė Gilija, ikimokyklinio ugdymo mokytoja Violeta, neformalaus ugdymo mokytoja Jovita bei Kelmės Mažojo teatro vadovė Sandra. Po veiklų sekė nuotaikinga aktyvi mankšta, kurią vedė Klaipėdos lopšelio-darželio „Rūta“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja Romena.

Antrojoje – teorinėje – konferencijos dalyje renginio dalyviai pristatė informatyvius, gerąja darbo praktika/patirtimi/įžvalgomis paremtus, pranešimus, kurie klausytojų dėmesį kaustė nuo pirmojo iki paskutiniojo pranešimo: visi skirtingai aktualūs intensyviai kintančiame ugdymo kontekste.

Dalindamiesi savo patirtimi, dalyviai turėjo galimybę mokytis vieni iš kitų, kurti bendradarbiavimo tinklus ir ugdyti įžvalgumą įvairiapusiam ugdymui.

Konferenciją baigėme refleksija, kurią dalyviai pateikė raštu bei Antoine de Saint-Exupery  žodžiais: „Dalinimasis žiniomis yra vienintelis daiktas, kuris auga, kai juo dalinamės“. Dalindamiesi savąja patirtimi mes auginome ne tik save, bet ir kitus.


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems