Meniu

Iniciatyva „Laukiame sugrįžtant“ tęsiasi

Kelmės „Kūlverstuko‘ lopšelyje-darželyje tęsiama iniciatyva „Laukiame sugrįžtant“. Šįkart mūsų darželyje, priešmokyklinio ugdymo grupėje „Žiogeliai“, apsilankė Kelmės J. Graičiūno gimnazijos socialinė pedagogė Jolanta Meškauskienė, prieš 40 metų buvusi Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio ugdytinė. Viešnia vaikams pasakojo apie pirmąją savo įgytą specialybę, kuri labai siejasi su daile ir apie antrąją – socialinės pedagogės – kuo šiandien ir dirba. Priešmokyklinukai  susidomėję klausėsi Jolantos prisiminimų, stebėjo jos vaikystės nuotraukas iš lopšelyje-darželyje vykusių švenčių, gėrėjosi išsaugotais pirmaisiais piešiniais.

Kartu su mokytoja Jolanta į svečius atvyko ir jaunoji mūsų miesto kūrėja, Kelmės J. Graičiūno gimnazijos mokinė Goda Rukšytė. Vaikams jos atsinešti piešiniai sukėlė nepaprastą susižavėjimą ir nuostabą: ar tai tikrai piešta pieštuku? Mažieji buvo labai pastabūs ir, apžiūrėję piešinius, smalsavo, ką reiškia piešinyje įrašytos raidės. Taip jie susipažino su nauja sąvoka – autografas.

Pokalbiui pasibaigus, vaikai atliko kūrybinę užduotį, skirtą draugams – sukurti vieną piešinį dviems, naudojantis siūlu susietais pieštukais. Šios užduoties metu vaikai turėjo tartis porose, ką, kaip ir kur vaizduoti.

Susitikimo pabaigoje vaikai gavo vardinius pakvietimus į Godos Rukšytės piešinių parodą, kuri eksponuojama Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje, vaikų erdvėje (https://www.kelmeszemaitesvb.lt/Naujiena/godos-ruksytes-piesiniu-paroda-bibliotekoje/). Visi susitikime dalyvavę vaikai vieningai tikino, kad tėvelių būtinai prašys palydėti juos į piešinių parodą. Tą kviečiame padaryti visus mūsų įstaigos ugdytinius ir jų tėvelius, išreiškiant palaikymą mūsų krašto jauniesiems menininkams bei ugdant vaikų meninę kompetenciją.


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems