Meniu

Emocinio intelekto ugdymas prasideda nuo vaikystės

Žinoma, kad tėvai vaikams yra pats didžiausias pavyzdys, tačiau ir darželyje vaikui įspūdį padaręs žmogus gali būti reikšmingas jo siekiams. Mūsų įstaigoje kovo 15 dieną įvyko pirmasis iniciatyvos „Laukiame sugrįžtant“ susitikimas. Iniciatyvos tikslas – į mūsų ugdymo įstaigą pakviesti buvusius ugdytinius ir papasakoti apie asmeninę patirtį darželyje bei ką svarbaus ir reikšmingo jie nuveikė gyvenime.

Pirmoji grupės „Boružiukai“ ugdytinius aplankė Inga Urbelienė, prieš 40 metų lankiusi mūsų ugdymo įstaigą. Buvusios ir esamų ugdytinių susitikimas buvo itin šiltas ir pozityvus. Grupės viešnia pasidalino prisiminimais, kaip vaikai leisdavo laiką darželyje, kokius žaidimus žaisdavo, kas labiausiai patiko/nepatiko. Vaikai stebėjo juodai baltas fotografijas, kurios jiems sukėlė nuostabą, nes „tokių jau nebėra“. Įtraukiančio pokalbio metu Inga vaikams papasakojo, kaip siekė savo svajonės ir kas paskatino rinktis audiovizualinių menų studijas. Darželio svečias „Boružiukams“ padovanojo pasaulio pasakų knygą su linkėjimu kuo dažniau paimti knygą į rankas. Ji paaiškino, kad skaitantys vaikai užaugę būna įdomūs pašnekovai ir kūrybingi žmonės. Po pokalbio su mažaisiais, mūsų viešnia pravedė edukaciją ir jos metu kartu su vaikais susikūrė „judantį paukštelį“. Nors iki susitikimo nė vienas mūsų ugdytinis nebuvo pažįstamas su viešnia Inga, susitikimo pabaigoje visus apjungė draugystė.

Ši iniciatyva prisideda ir prie vaikų emocinio intelekto ugdymo. Reikšmingos žmogiškosios patirtys, susitikimai su pozityviais žmonėmis daro įtaką vaikų veiklai, mąstymui.

Iniciatyvos autorė – logopedė ir specialioji pedagogė Gilija Gajauskienė.


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems