Meniu

Informacinių technologijų taikymas STEAM dalykų ugdymui

Informacinių technologijų taikymas ikimokykliniame ir priešmokykliniame ugdyme padeda vaikams valdyti mokymosi patirtį, spręsti problemas, tobulinti gebėjimus naudotis skaitmeninėmis technologijomis, bendrauti ir bendradarbiauti, plėsti aplinkos pažinimo, matematikos žinias. Vaikai geriausiai mokosi, kai net nežino, kad mokosi, todėl interaktyvūs programuojami  robotai perduoda vaikams žinias apie sudėtingas technologijas per patirtį ir eksperimentus. Naudodamiesi interaktyviais robotais vaikai lavina loginio mąstymo įgūdžius, kurie yra raktas į sėkmę jų suaugusiųjų gyvenime.

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio 5-6 metų vaikai STEAM veiklų metu programavimo ir kodavimo pagrindų mokėsi žaisdami su išmaniaisiais traukinukais bei „Kubo“ robotukais. Vaikai išsiaiškino, kad panaudojant skirtingas komandų kombinacijas bei, traukinukai juda skirtingomis kryptimis, keičia žibintų spalvas, gali atkabinti arba prijungti prie garvežio vagonus.

Kortelių pagalba programuodami robotukus „Kubo“, vaikai mokėsi erdvinių sąvokų, matematikos žinias įtvirtino matuodami robotukų įveiktą atstumą.


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems