Meniu

STEAM veikla „Žvakių paslaptys“

STEAM veiklos skatina vaikus būti smalsiais, domėtis, tyrinėti, eksperimentuoti, mąstyti, būti kūrybiškais ir yra mažiesiems labai patrauklios. Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelyje-darželyje STEAM ugdymas(is) vyksta nuolat – ir spontaniškoje, ir specialiai organizuotoje vaikų veikloje. STEAM gebėjimai įgyjami per įvairias vaikams įprastas veiklas, dažniausiai – žaidimą, kuris vis dar yra pagrindinė šio amžiaus tarpsnio vaikų veikla. Žaisdami ir eksperimentuodami vaikai plėtoja gebėjimus pažinti ir suprasti pasaulį, išbando naujus dalykus, įgyja naujų žinių ir gebėjimų, kaupia vertingą patirtį.

STEAM veiklos „Žvakių paslaptys“ metu, vaikai aiškinosi degimo procesą, kokios cheminės reakcijos jo metu vyksta. Apžiūrėję žvakes, jų liepsną, ugdytiniai tyrinėjo, kas sudaro žvakes, iš kokių medžiagų jos pagamintos, kokios spalvos jų liepsna, ką žvakės skleidžia, teikia. Stebėdami degančią žvakę, vaikai išsiaiškino, kad vaškas gali būti ir kietas, ir skystas, kad jo kietumas priklauso nuo temperatūros.

Kad išsiaiškintų, kas atsitiks, jei uždegę žvakes jas uždengsime skirtingo dydžio stikliniais indais, vaikai atliko eksperimentą. Eksperimento dalyviai išsiaiškino, kad trumpiausiai degė žvakė uždengta mažiausiame inde, o po didele stikline – ilgiausiai, kad degimo procesui reikalingas deguonis, kuris yra ore, ir kad, negaudamos deguonies, žvakės užgęsta.

 

 


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems