Meniu

„ERASMUS+“ programos tarptautinė bendradarbiavimo veikla „ENHANCING DIGITAL COMPETENCES IN EDUCATION AND TRAINING“

2022 rugsėjo 13 – 16 dienomis Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio neformaliojo švietimo mokytoja, projektų vadovė Jūratė Buivydienė dalyvavo „Erasmus+“ programos tarptautinėje bendradarbiavimo veikloje „Enhancing Digital Competences in Education and Training“ (liet. skaitmeninių kompetencijų ugdyme tobulinimas ir mokymai). Šį tarpsektorinį kontaktinį seminarą, atvirą visoms Erasmus+ programos šalims, organizavo Estijos „Erasmus+“ nacionalinė agentūra. Kontaktinis seminaras vyko Taline bei buvo finansuojamas remiant Europos Komisijai, „Erasmus+“ programos lėšomis.

Bendra kontaktinio seminaro idėja – surasti panašių interesų partnerius ir plėtoti idėjas naujoms KA2 bendradarbiavimo partnerystėms IKT ir skaitmeninių įgūdžių klausimais. Taip pat suteikti galimybę pasidalinti patirtimi ir atrasti naujų požiūrių šioje srityje, ypatingą dėmesį skiriant tarpsektoriniam bendradarbiavimui tarp skirtingų sektorių ir organizacijų.

Seminare galėjo dalyvauti mokyklinio, profesinio mokymo, suaugusiųjų švietimo ir aukštojo mokslo sričių dalyviai. Kontaktinis seminaras daugiausia buvo skirtas mokyklų, profesinio mokymo ir aukštojo mokslo įstaigų, antrojo šanso mokyklų, suaugusiųjų švietimo centrų, mokytojų rengimo įstaigų, įmonių, mokslinių tyrimų institucijų ir kitų organizacijų atstovams, kurie domisi seminaro tema ir yra įsipareigoję plėtoti Erasmus+ bendradarbiavimo partnerystes. Seminare galėjo dalyvauti visos Erasmus+ programos šalys. Buvo priimama iki 4 dalyvių iš kiekvienos šalies, iš viso ne daugiau kaip 70 delegatų.

Kontaktinio seminaro atidarymas prasidėjo nuo dalyvių registracijos ir sveikinimo kalbos. Vėliau vyko Europos mugė, kurioje visi dalyviai turėjo galimybę pradėti pažintį dalindami lankstinukus ir vizitines korteles, kviesdami pasivaišinti tipiškais kulinariniais produktais iš savo šalių ar regionų. Gėrėjomės Estijos nacionaliniais šokiais, kuriuos šoko vaikai.

Sekančią dieną, „Įkvėpimų dieną“, iš viešbučio autobusu išvykome į netoliese esantį „PROTO Invention Factory“ (liet. „PROTO išradimų gamykla“). Išradimų gamykla „PROTO“ – tai unikalus naujos VR technologijos ir daugiau nei šimtmečio senumo technologijų prototipų derinys, sudarantis linksmą eksperimentų centrą. Pro VR akinius atsiveriantis pasaulis dalyviams sukūrė tiesioginį jutiminį potyrį. Buvome sugrąžinami į laikus, kai pasaulis visiškai tikėjo garo varikliu, o Žiulio Verno fantastiškos mašinos ir išradimai, kuriuos mes taip gerai žinome, buvo dienos pokalbis. Čia galėjome vairuoti pirmąjį pasaulyje automobilį ir garvežį, vaikščioti vandenyno dugnu ir skristi virš debesų pirmuoju pasaulyje oro balionu. Virtualios technologijos leido seminaro dalyviams matyti aplinką 360 laipsnių kampu.

„PROTO“  išradimų gamyklos patalpose esančioje konferencijų salėje vyko grupės diskusija apie e.švietimo  išmoktas pamokas krizės metu. Naudodami modifikuotą „PechaKucha“ pristatymo modelį, dalyviai turėjo galimybę pristatyti save, savo atstovaujamą organizaciją ir savo projekto idėją (jei tokią turėjo) arba paaiškinti, kokiame projekte norėtų dalyvauti. Todėl po prisistatymų pasiskirstėme į grupes, norėdami surasti panašių interesų partnerių ir dirbdami grupėse nusistatyti poreikius ir iššūkius kuriant tarptautinį projektą.

Beveik visa trečioji kontaktinio seminaro diena buvo skirta tarptautinio projekto planavimui, darbui grupėse. Ellen Vimberg, viena iš pagrindinių organizatorių, pristatė trumpą įvadą į naująją Erasmus+ programą. Jūratė Buivydienė džiaugiasi  suradusi panašių idėjų partnerius iš Estijos, Slovėnijos, Kipro ir turėjusi galimybę plėtoti idėjas naujoms bendradarbiavimo partnerystėms skaitmeninės transformacijos tema.

Mokytojos, dirbdamos grupėje, suplanavo KA2 bendradarbiavimo partnerysčių projektą, kurio pagrindinė idėja – remti skaitmeninių įgūdžių ugdymą ankstyvame amžiuje – kad vaikas ateityje galėtų mokytis savarankiškai.

Po įtemptos darbos dienos sekė ekskursija su gidu po Talino senamiestį, kuris yra vienas geriausiai išsilaikiusių viduramžių miestų pasaulyje. Ekskursiją pradėjome nuo didžiųjų pakrantės vartų (Suur Rannavärav) ir Storosios Margaretos (Paks Margareeta) bokštų. Jie buvo skirti apsaugoti miestą nuo jūreivių įsibrovėlių, taip pat padaryti įspūdį lankytojams, kurie būtų atvykę į miestą prie jūros. Talino senamiestis pasitiko neįtikėtinai atmosfera, nuostabiais senais pastatais, akmenimis grįstomis gatvėmis ir senovinėmis miesto sienomis. Pilies bokštų ir senų bažnyčių bokštų nubrėžta panorama atrodė užburianti. Senamiestis sužavėjo Rotušės aikšte su 13-ojo amžiaus gotikine rotuše, vainikuota Senojo Tomo vėtrunge – populiariu miesto simboliu. Ekskursiją baigėme ties Viru vartais ir paskudami į Rotermanni gatvėje esantį „R14“ restoraną vakarienės.

Kontaktinio seminaro paskutinė diena baigiasi ateities projektų idėjų pristatymais ir sertifikatų įteikimu dalyviams.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems