Meniu

Kad vanduo netaptų priešu

Sunku įsivaizduoti, kaip žmogus galėtų gyventi be vandens, maudynių ežeruose, upėse ar jūroje? Išmokti plaukti būtina!

Todėl, kad šios pramogos nekeltų pavojaus gyvybei ir vanduo netaptų priešu, Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis, kartu su projekto partneriu Tytuvėnų vaikų lopšeliu-darželiu, įgyvendindamas Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamą projektą „Saugus, aktyvus ir sveikas“ organizavo antrą plaukimo baseine pamokėlę priešmokyklinio ugdymo ir dienos socialinės globos grupės neįgaliems vaikams.

Kovo mėn. 21-25 dienomis ugdymo įstaigos įgyvendino „Kad vanduo netaptų priešu“ veiklų ciklą. Plėtojant atsakingos elgsenos nuostatas, stebint ir aptariant filmuką „Kaip saugiai elgtis vandenyje?“, buvo prisimintos ir įtvirtintos saugaus elgesio taisyklės, kaip elgtis vandenyje ir prie vandens telkinių. Kelmės visuomenės sveikatos biuro specialistės vedė užsiėmimus, kurių metu kalbėjo apie savisaugą, supažindino su priešgaisrinės tarnybos nurodymais būnant prie vandens telkinių, vandenyje. Aptarė, kokią naudą žmogaus organizmui turi plaukimas.

Kad žinios taptų įgūdžiais, vaikai, lydimi mokytojų bei specialistų vyko į Tytuvėnų plaukimo baseiną. Trenerio padedami vaikai mokėsi pagrindinių plaukimo įgūdžių – teisingo kvėpavimo, tinkamo atsispyrimo nuo dugno, judesių koordinavimo bei pusiausvyros išlaikymo, išbandė pagalbines plaukimo priemones. Tai buvo kupina geros nuotaikos ir nepamirštamų įspūdžių diena!

Prisiminti džiugias akimirkas padėjo surengta foto paroda „Pirmosios emocijos baseine“.

Pasibaigus projekto įgyvendinimo laikotarpiui, fizinės sveikatos gerinimui bei  fizinio aktyvumo skatinimui, „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio priešmokyklinio ugdymo ir dienos socialinės globos grupės neįgaliems vaikams bus suteikta galimybė lankytis plaukimo baseine. Nes plaukimo pamokų dėka ugdomas vaikų savarankiškumas, drąsa ir drausmingumas. Gerai mokantis plaukti vaikas yra ne tik saugesnis vandens telkiniuose, bet ir esant reikalui, gali ištiesti pagalbos ranką nelaimės ištiktam.

Iš projekto „Saugus, aktyvus ir sveikas“ lėšų įsigytas sporto inventorius ir įranga praturtina ugdymo procesą ir padeda puoselėti sporto, kūno kultūros ir sveiko gyvenimo būdo vertybes. Numatytos veiklos plečia ugdytinių praktinių gebėjimų lauką, stiprina jų nuostatą, kad norint būti sveikiems, reikia būti aktyviems ir daugiau laiko leisti gryname ore. Projektas taip pat prisideda prie neįgaliųjų gyvenimo kokybės gerinimo ir socialinės atskirties mažinimo, nes jame dalyvauja ir Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio ikimokyklinio ugdymo ir dienos socialinės globos grupių neįgaliems vaikams ugdytiniai.

20192021 m. projektas „Saugus, aktyvus ir sveikas“ bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Daiva Pocevičienė, direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams, atsakinga už projekto administravimą.

 


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems