Meniu

Vaikų kūrybiškumo ir komunikavimo kompetencijų ugdymas, įgyvendinant tarptautinio projekto „Kartu paskaitykim knygelę“ veiklas

Sausio 10–20 d. Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis įgyvendino tarptautinį ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų projektą „Kartu paskaitykim knygelę“, kurio tikslas  – skatinti šalies ir užsienio lietuvių vaikų domėjimąsi lietuvių rašytojos Evelinos Daciūtės kūryba, ugdyti kūrybiškumo ir komunikavimo kompetencijas. Skaityti rašytojos E. Daciūtės knygas buvo kviečiami šalies bei užsienio lietuvių ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikai bei jų mokytojai. Projekte pareiškė norą dalyvauti daugiau nei 600 mokytojų, dirbančių ne tik su ikimokyklinio ar priešmokyklinio amžiaus ugdytiniais, bet ir su ankstyvojo amžiaus bei specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais vaikais. Į projektą įsitraukė kelių miestų bibliotekos.

Tam, kad vaikams skirtų knygų skaitymas būtų įdomus, projekte dalyvaujantys mokytojai ieškojo žaismingų ir patrauklių autorės Evelinos Daciūtės knygų skaitymo būdų ir gerąja darbo patirtimi dalijosi uždaroje socialinio tinklapio „Facebook“ paskyros grupėje „Kartu paskaitykim knygelę“. Projekto dalyviai pateikė daugiau nei 400 veiklų, kuriose atsispindėjo įvairūs būdai, kaip neįprastai ir įdomiai galima skaityti tikslingai pasirinktas knygas arba eilėraščius.

Tariame AČIŪ projekto idėjos autorei, Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio logopedei, specialiajai pedagogei metodininkei, Gilijai Gajauskienei.

Nuoširdžiai dėkojame projekto  partneriams  – rašytojai E. Daciūtei, Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešajai bibliotekai, Kelmės švietimo pagalbos tarnybai, Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriui už bendradarbiavimą įgyvendinant projekto veiklas.

 

Daugiau apie projektą galite paskaityti čia: bit.ly/3IQJ9K2

Projekto dalyvių veiklas galite  pažiūrėti štai čia: https://youtu.be/heDk1TJG_-k


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems