Meniu

„Ugdymosi be sienų“ koncepcijos plėtojimas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio priešmokyklinio ugdymo  grupių „Boružiukai“ ir „Žiogeliai“ vaikai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Svarbu būti atsargiems“, kuris vyko Kelmės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje. Ugniagesiai vaikams papasakojo apie sunkų ir atsakingą ugniagesių darbą, priminė, kaip saugiai elgtis su ugnimi namuose, darželyje ir gamtoje. Labiausiai vaikus sudomino garaže stovinčios mašinos, kurios pasiruošusios išvykti gesinti gaisro bet kuriuo metu. Ugniagesiai parodė ir paaiškino, kokia įranga yra šiuolaikinėje gaisrininkų mašinoje, pademonstravo, kaip veikia pavojaus signalas, atsakė į priešmokyklinukų klausimus. Mažiesiems smalsučiams buvo suteikta galimybė pasijusti gaisrininkais – gelbėtojais. Jie galėjo palaikyti laistymo švirkštą, įlipti į gaisrininkų mašinos vidų, apžiūrėti ugniagesių aprangą.

Šiuo edukaciniu užsiėmimu norėta paskatinti vaikus domėtis žmogaus sauga, puoselėti saugaus elgesio normų ir taisyklių laikymąsi, plačiau sužinoti apie ugniagesių gelbėtojų profesiją.

Po susitikimo su ugniagesiais vaikai pasuko prie reguliuojamos miesto sankryžos. Priešmokyklinukai stebėjo šviesoforo darbą, mokėsi saugiai pereiti reguliuojamą sankryžą. Tai padėjo pagilinti žinias ir įgūdžius apie saugaus elgesio taisykles kelyje.

Iš užsiėmimo vaikai grįžo kupini įspūdžių ir su bagažu naujų žinių.

  


laisvos vietos

laisvos vietos

Projektai

Projektai

Programos

Programos

Konsult. pagalba

Konsult. pagalba

Steigėjas

Steigėjas

Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Įstaigos kodas 190113365
AB bankas „Swedbankas“
A. s. LT32 7300 0100 0252 7009

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre
Jolita Uljanovienė - direktorė

A. Mackevičiaus g. 21, 86131 Kelmė
Tel. +370 665 30 167
Tel. +370 616 09 833
El. paštas: labas@kulverstuko.lt

2024 © Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis
Versija neįgaliesiems